www.ettorakel.blogspot.com
- - -

NY SKRIVBLOGG:
ELDVARELSE.BLOGSPOT.COM

söndag 29 september 2013

"Heltidsdrömmaren" på bokmässan!

Hej på er!
Bloggen står lite still ibland, för jag har mycket inlämningar, prov m.m i skolan. Men jag tänkte ändå slänga in ett inlägg om att jag var på bokmässan i Göteborg idag. Gissa om jag blev överraskad när jag fick syn på MIN bok där! Solentro (tryckeriet/förlaget som tryckte min bok "Heltidsdrömmaren") hade med min bok där, antagligen som ett exempel på författare som givit ut böcker via dem. Jag hade hur kul som helst när jag gick förbi Solentro's mässplats ibland och iakttog när folk bläddrade i den..!



"Heltidsdrömmaren" fanns med som exempelbok, eller vad man ska säga...

Foto på Solentro's mässplats på Bokmässan.

Foto på Solentro's mässplats på Bokmässan.

Sedan träffade vi Eva och Emma där. Vi gick om varandra en massa, men tillslut fick vi syn på varandra, hehe. Bokmässan är väl inte bästa sättet att träffa folk på...
Jag och Emma. Känner mig som en storasyster för henne även om våra föräldrar inte längre är tillsammans<3
Förresten, jag har även gått med i ArtistSignal, så rösta gärna på mig här: artistsignal.com/triciajohansson

Har gjort en flik med mina böcker i bloggens meny (menyn under headern), och där kan du läsa mer om alla mina böcker, samt finna länkar till olika ställen där de finns att köpa. Jag har även lagt upp en menyflik med min musik och andra arbeten.

/Tricia

fredag 13 september 2013

Hjälp mig nå ut med "Heltidsdrömmaren"

Jag har redan börjat byta böcker, annonsera och på andra sett få ut min bok "Heltidsdrömmaren" till allmänheten. Men för att sprida den ytterligare ber jag nu om ER hjälp! Har du Twitter? Isåfall kan du gå in på nedanstående bildlänk och twittra om min bok!



Har du inte Twitter kan du kopiera meddelandet och lägga in på andra ställen som exempelvis Facebook status, blogg etc.

Tack för hjälpen!

/Tricia

onsdag 11 september 2013

Ny header!

Här kommer en ny header till bloggen! Det är den värd, med tanke på så mycket som jag varit inaktiv på bloggen på senaste tiden... Dessutom ville jag uppdatera bilden av mig lite. Visst gillar jag den förra headern också, men tycker inte att jag är mig själv på den bilden. Jag ser ut som någon annan liksom... Vet inte hur jag ska förklara. Jag ville göra headern mer personlig, så som jag verkligen ser ut och känner mig. Denna headerbild är inte redigerad (bortsett från att jag bytt bakgrund, men den är inte redigerad så som kontrast/intensitet/borttagning av småfel/framhävande av något eller allmänt manupulerad!), och det finns inga stora effekter. Tricia i naturligt tillstånd alltså!

Här kommer före/efter bilder!

Före:

Efter (nuvarande):

Nej, nu ska jag inte lägga mer tid på detta, måste skriva klart en text om Psykoanalysen tills imorgon. Hjälp!

/Tricia

måndag 9 september 2013

Chii + förändringar på bloggen

Idag kom en av figurerna jag beställt från Chobits-serien, nämligen Chii! Chobits handlar om en värld i framtiden, där människorna lever sida vid sida med robotar som ser nästan mänskliga ut. Chii är en av dessa robotar, men hon har en "funktion" som inga andra robotar har: hon kan bli kär!





Jag har förresten skapat ett konto på Dayviews där ni kan följa mina figurer i framtiden, för jag kommer nog inte lägga in så många fler här i bloggen (om de inte är otrooooligt speciella!). Besök min sida på www.dayviews.com/anothertrixie

Sedan har jag ändrat i menyerna på bloggen så att det blir enklare att hitta mina externa sidor, och alla mina olika "tjänster" jag har (exempelvis jourmail och liknande). Jag har därför rensat bort smålänkar och widgetar, och har nu bara direktlänkar (de öppnas i nya fönster) till mina sidor utanför bloggen.

Exempel:



Ska sova nu! 4 minuter kvar till midnatt!

/Tricia

tisdag 3 september 2013

Animekärlek + dålig mat!

Blev sugen på att fota bilder på mina animefigurer, i samma stund som jag skrev förra inlägget. Temat skulle bli att fota fler uttryck med min nya nendoroid, men det blev inte så många av den sorten. Istället fick jag idén att låta två figurer bli ett kärlekspar med minimarshmallows runt sig!

Det blev ett sött kärlekspar! Figurerna är inte från samma serie, men passar ju bra ihop ändå!
Det ser nästan ut som om lejontjejen tänker "näe, maten blev inte god! Buäh!"
Det var allt för denna gång! Nu ska jag läsa om psykoanalysen i Psykolgin och sen måste jag börja med en uppgift i Barnhälsovård.

/Tricia

Japanska animefigurer

Hejsan!
Jag tror inte att jag har nämnt det på den här bloggen, men förut samlade jag på japanska animefigurer. Jag har skrivit om det på min förra blogg, ja jag hade till och med en hel kategori som hette "Tricias figurer", då min samling med tiden blev rätt stor. Klicka här för att se den kategorin (öppnas i nytt fönster).

Men sedan slutade jag samla. Dels på grund av att det var så dyrt, dels på grund att jag tappat intresset för manga och japan. Men nu härom dagen fick jag ett ryck och beställde hem en nendoroid-figur! Det är den typen av animefigur som man kan byta ut delarna på, så den får en massa söta ansiktsuttryck och gester! Detta är den första nendoroid jag någonsin köpt. Har tidigare haft en som nästan var som en nendoroid, men den var ingen äkta sådan då man bara kunde byta kroppen och det var bara ett fåtal löstagbara delar. Hur som helst, så kommer lite bilder på min nya älskling! Den kommer från spelet "Fate/Tiger Colosseum" och serien Fate/stay Night world. Har aldrig spelat/läst något av detta, och jag samlar mest på figurer jag "dras till" alltså fastnar för pga utseende/karaktärsdrag/stil, snarare än att jag är ett fan av en viss serie eller liknande.

Här kommer några bilder på min tigertjej! (fast hon ser mer ut som ett lejon tycker jag!)
Bilderna är tagna av mig med Nikon D5000 (18-105mm objektiv). Fotar i makro. Bilderna är redigerade i adobe photoshop elements 7. Jag tar kanske fler bilder senare, så man kan se fler kombinationer.






Här nedan kommer en bild på några av mina gamla animefigurer. Det är inte alla på bilden, tyvärr (jag var för lat för att orka ta fram de andra och fota dem). Om ni tittar på kategorin på gamla bloggen, så känner ni nog igen dem. Och då kan ni ju se de jag inte fotat också, haha!


Vem sa att man slutar läsa serier, samla på figurer och fantisera så fort man blev vuxen?

/Tricia